Франция потвърди във вторник, че Кристофър Нкунку е получил контузия на крака след удар от полузащитника на Реал Мадрид Едуардо Камавига в тренировка преди Световното първенство, която го отстрани от турнира и го остави настрани за РБ Лайпциг до Нова година. В резултат на това Камавинга беше подложен на расистки обиди онлайн, нещо, което нападателят на РБ Лайпциг побърза да адресира в туит относно ранното си отпадане от селекцията на Франция.

"Аз съм с моя съотборник Едуардо Камавинга, който беше несправедливо набелязан", написа Нкунку. "Световното първенство трябва да бъде момент на хармония, а не на разделение. Благодаря на целия персонал и моите съотборници за помощта. Аз ще бъда вашият най-голям поддръжник. Накарайте ни да се гордеем!"

Френската футболна федерация също осъди злоупотребата, насочена към Камавинга, като написа: "След контузията на Кристофър Нкунку, Едуардо Камавинга стана жертва на расистки съобщения в социалните медии. Осъждаме тези атаки по възможно най-категоричен начин и сме в пълна подкрепа на Едуардо".