Нападателят на сенегалския национален отбор Садио Мане ще премине специални медицински тестове в Германия, които ще определят дали ще може да участва на Мондиал 2022. Футболистът на Байерн Мюнхен е включен в състава на африканския тим за Световното първенство в Катар, но все още не се знае дали ще облече екипа на Сенегал за турнира през ноември и декември. 

30-годишният Мане получи контузи в десния крак по време на двубоя на Байерн Мюнхен срещу Вердер Бремен във вторник вечерта, когато "червените" спечелиха с 6:1. Очаква се нападателят да бъде тестван в следващите 10 дни.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


"Ще видим в следващите дни как върви възстановяването му. В сенегалския отбор наистина искат той да играе, но това все още не е напълно ясно. Важно е какво става с него. Ако не може да се оправи, просто няма да участва. Без значение от желанието на Футболната асоциация на Сенегал. Това са ситуации, при които всичко е изключително специфично и спортната страна няма голямо значение", заяви старши треньорът на Байерн - Юлиан Нагелсман, пред медиите.

На 21 ноември Сенегал ще играе срещу Нидерландия в първия си мач от група "А" на Мондиал 2022.