Световното първенство по футбол наближава. Поради тази причина ще обърнем внимание на един от фаворитите за спечелването на трофея – Англия.

Дълго време "трите лъва" не постигаха големи успехи на международната сцена. Допускаха поражения от по-непретенциозни отбори, отпадаха в началните етапи на турнирите, като причините за това са най-различни. Липсата на добър треньор, който да поведе отбора, многото индивидуални и тактически грешки в хода на срещите допринесоха за това състояние на националния тим.

Годините на болка и разочарованията от допуснатите провали направиха Англия по-силна.

След назначаването на Гарет Саутгейт за селекционер успехите не закъсняха. През 2018 г. отборът достигна до полуфиналите на Световното първенство, като това е най-доброто постижение за Англия от 1966 г., когато печели трофея. В Русия Гарет Саутгейт използва тактическа разнообразност. Подходът към всеки мач беше различен, схемата на игра се променяше в зависимост от противника.

На Евро 2020 "трите лъва" също показаха впечатляваща игра и заслужено се класираха на финала. Въпреки загубата от Италия, Англия демонстрира израстване и несъмнено може да гледа с оптимизъм към предстоящия форум.

С победите идват и очакванията към отбора. Напрежението със сигурност е голямо, но играчите имат качествата да изведат Англия с една крачка по-напред – световната титла.

Повече за надеждите на феновете на тима можете да видите във видеото. 

Мачовете, излъчвани в каналите на Нова Броудкастинг Груп и студийната програма към тях ще бъдат достъпни и за потребителите на PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да гледат на живо всички двубои от първенството на сайта Gong.bg в специална онлайн платформа.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Българската национална телевизия.