Световното първенство по футбол започва на 20 ноември, затова сега ще насочим внимание към един от перспективните участници на тазгодишното първенство – Коста Рика.

Националният тим на Коста Рика е съставен предимно от млади играчи. Това е последният отбор, който се класира за тазгодишното Световно първенство в Катар. Нещо повече, в квалификационната си група Коста Рика постига само една победа в първите си седем срещи. Треньрът Луис Фернандо Суарес поема отбора само три месеца преди първия квалификационен двубой, като критиките към него и екипа му се увеличават след всеки един мач.

Постепенно обаче отборът започва да навлиза във форма и във втората част от квалификациите Коста Рика печели 19 от възможни 21 точки. Концентрацията и упоритостта на играчите са ключовите фактори за класирането на отбора за финалите.

Силата на Коста Рика е колективът. Съществува една хармония между по-младите и по-опитните в отбора, която допринася за успехите в последно време. Това може да се окаже ключово за Луис Фернандо Суарес и неговите футболисти, които ще искат да се докажат на най-голямата футболна сцена – тази на Световното първенство.

Мачовете, излъчвани в каналите на Нова Броудкастинг Груп и студийната програма към тях ще бъдат достъпни и за потребителите на PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да гледат на живо всички двубои от първенството на сайта Gong.bg в специална онлайн платформа.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Българската национална телевизия.