Капитанът на Хърватия Лука Модрич заяви, че тимът му трябва да „остави настрана“ спомените от рейда към финала на Световното през 2018 преди откриващия си мач срещу Мароко в Катар. Модрич бе определен за Играч на турнира преди четири години, когато „шахматистите“ стигнаха до финала за първи път в историята си – там те отстъпиха на Франция с 2:4 в Москва.

„Това, през което преминахме по време на Мондиала през 2018, беше незабравимо преживяване, но трябва да го оставим настрана и да се фокусираме върху това, което ни предстои. Много от футболистите от Русия не са тук. Имаме нови играчи, свежа кръв и нова енергия. Разполагаме и с ветерани, които помогнаха на младите да се адаптират. Това е нов турнир и трябва да гледаме на него като такъв. Трябва да дадем всичко от себе си на терена“, каза халфът на Реал Мадрид.

Модрич, който стана носител на „Златната топка“, играе на четвъртото си световно първенство. „Пълни сме с енергия, не сме изморени, не сме в края на сезона. Ще видим утре дали таймингът е добро нещо или не“, добави капитанът на хърватите, които освен с мароканците са в група с Белгия и Канада.