Япония победи с 2:0 Саудитска Арабия в квалификационна група В на зона Азия. Лидер в групата, въпреки че се класират първите два отбора, продължават да бъдат саудитците с 19 точки, с точка повече от „самураите“. Третото място в групата пък гарантира плейоф, като в момента е окупирано от тима на Австралия, който е с 14 пункта.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

На стадион „Сайтама“ в едноименния град японците имаха преимущество в голяма част от срещата, като завършиха двубоя с 10 удара срещу 4 за техния съперник.

Такуми Минамино откри резултата за домакините, получавайки добра топката около дузпата, след добра атака отдясно. Десетина минути по-късно Япония имаше и претенции за дузпа, но те не бяха уважени от корейския арбитър Хюн-Джин Ко.

В началото на втората част, топката малко случайно се озова в крилото на Генк - Джуня Ито, който с бомбен удар я прати във вратата на гостите.

До края на срещата Саудитска Арабия опита да върне поне един гол, но опитите им не доведоха до резултат във вратата на Страната на изгряващото слънце.