Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси направи лека тренировка днес, отделно от основната група, засилвайки спекулациите на някои фенове и журналисти, че страда от контузия три дни преди първия мач на отбора срещу Саудитска Арабия.

Аржентинците традиционно са едни от фаворитите на всяко Световно първенство по футбол за титлата, но тази година това важи с още по-голяма сила заради многото качествени имена във всички линии на играта.

Но "Кларин+, а и други медии в Аржентина, твърдят, че оставането му извън общата група е „предпазна мярка“ и решение за преодоляването на натрупаната мускулна умора.

Меси, който ще играе на своето пето и последно Световно първенство, не тренира и вчера. Той влезе единствено във фитнеса на Катарския държавен университет, но не беше сам, а с някои от другите играчи. Той пропусна мачът на Пари Сен Жермен по-рано този месец, тъй като ахилесовото му сухожилие се възпали. Но по всичко личи, че няма опасност да изтърве срещата със Саудитска Арабия - първа за страната му в Катар.

Останалите два отбора в група С на Световното първенство са Мексико и Полша.