Тъй като кампанията на Аржентина за Световното първенство трябва да започне във вторник срещу Саудитска Арабия, имаше загриженост относно физическото състояние на Лионел Меси, тъй като това изглежда ще бъде и последният Мондиал на звездата на отбора. Феновете се страхуваха от евентуална контузия на Меси в глезена, но самият играч успокои преди предстоящия сблъсък.

Говорейки на пресконференцията на Аржентина преди мача, Меси обясни: "Нямам никакви проблеми. Чух, че има слухове, че пропускам част от тренировката или не тренирам пълноценно, но не, това са само предпазни мерки. Няма нищо странно или извънредно".

"Не съм правил нищо различно, просто се грижех за себе си. Работих, както съм правил през цялата си кариера. Това е специален момент, най-вероятно последното ми Световно първенство. Последната ми възможност да направи моята мечта, нашата мечта реалност", добави аржентинската легенда.

Очакванията към аржентинския отбор на Лионел Скалони са големи, като мнозина смятат, че могат да стигнат докрай в Катар и да вдигнат Световната купа.