Завръщането на Матс Хумелс в германския национален отбор стои на дневен ред малко повече от три седмици преди началото на Мондиал 2022 в Катар.  

"Знам какво мисли той и той знае какво мисля аз", коментира селекционерът на четирикратните световни шампиони Ханси Флик. 

Хумелс, който носи екипа на Борусия Дортмунд, се завърна в Бундестима за Евро 2020, проведено през лятото на 2021 година заради пандемията от коронавирус.  Дали Хумелс ще пътува до Катар, "все още не е 100 процента решено", каза Флик в първия епизод на телевизионното шоу преди Световния шампионат.

Антонио Рюдигер от Реал Мадрид, както и Никлас Зюле и Нико Шлотербек от Борусия Дортмунд се считат за най-добрия избор за поста централен защитник в тима на Германия.

"Поклон пред развитието му през този сезон", каза още Флик. Очаква се Хумелс да бъде включен в предратиления списък от 55 играчи, който ще бъде изпратен във ФИФА в петък.

Въпреки последните неубедителни представяния, целта на Флик за Световното първенство е повече от ясна: "Отиваме с целта да станем шампиони."

Германия стартира кампанията си на Мондиал 2022 срещу Япония на 23 ноември. Останалите противници на германците в груповата фаза са Испания и Коста Рика.