Роберто Манчини остава оптимист за шансовете на Италия да се класира за Световното първенство догодина в Катар.

"Адзурите", които само преди няколко месеца взеха UEFA EURO 2020, завършиха втори в квалификационната си група след Швейцария, което означава, че ще трябва да спечелят два плейофни мача, за да си осигурят място на Мондиала следващата зима.

30 снимки

В интервю за Sky Sports, Манчини първо говори за летните подвизи на италианския национален тим: „Направихме нещо изключително, направихме милиони хора щастливи. Всички се гордеем. Но Европейското първенство е зад гърба ни, сега трябва да мислим за друго“.

„Отпуснахме се малко и сега трябва да запретнем ръкави и да свършим страхотна работа в двата мача. Но аз оставам оптимист. Знаех, че група с Швейцария ще бъде трудна. Смятах, че ще продължим, но знаех, че ще бъде трудно. Доминирахме мача в Базел, но това е футбол, за щастие все още имаме шанс и трябва да направим всичко възможно, за да отидем в Катар“, продължи селекционерът.

28 снимки

Обсъждайки дали ще има нови лица в лагера на адзурите, Манчини заяви, че всичко ще зависи от момента в лигата, но най-важно е всички да са здрави.

Специалистът направи и кратък коментар за Жоао Педро, за когото се спекулира, че може да бъде повикан за Италия, като заяви, че познава футболиста на Каляри, тъй като той отдавна е на Апенините.

Роберто Манчини Николо Дзаниоло

източник: Gulliver/GettyImages

„Да, харесвам Дзаниоло. Мисля, че има една група от 10-12 играчи, които могат сериозно да вдигнат собственото си ниво и това на националния отбор“, завърши с усмивка Манчини.