Хари Магуайър призна трудния период, който той и Маркъс Рашфорд са изтърпели на клубно ниво  и каза, че е възхитен от подема на формата на нападателя в Катар. Централният защитник твърди, че ако Рашфорд поддържа същите нива, може да се окаже сред най-великите в света.

„Наистина се радвам за Маркъс. Мисля, че той има толкова много талант и не смятам, че някога ще достигне това, до което талантът му може да стигне, защото той е с толкова възможности, че може да бъде един от най-добрият в света и мисля, че той трябва да настоява и да се стреми към това.

Но в момента, през последната година или нещо повече, не само Маркъс е в Манчестър Юнайтед. Имахме трудна година като група и това се отразява на хората като индивиди. Тази година той играе с много повече свобода, той играе с широка усмивка на лицето му и, да, говорим за това, че ще се върне към най-доброто от себе си и съм сигурен, че ще го направи", каза Магуайър пред talkSPORT.

След като вкара само пет гола в 32 мача във всички състезания през 2021-22 г., Рашфорд вече има осем гола за Юнайтед през този сезон. Неговите скорошни изяви създадоха на Гарет Саутгейт трудности при селекцията за неделя, тъй като той е един от многото нападатели, които могат да започнат срещу Сенегал.