Нападателят на Белгия Ромелу Лукаку остава под сериозна въпросителна за груповата фаза на Световното първенство, въпреки че състоянието му се подобрява. Той бе прегледан на скенер и резултатите от него са били обнадеждаващи, съобщава „Скай Италия“.

От лекарския щаб на Белгия ще продължат да следят състоянието му ежедневно, но на този етап няма почти никакви шансове той да бъде готов за игра за началната фаза на Мондиала. Надеждите в лагера на „червените дяволи“ са той да бъде на разположение на селекционера Роберто Мартинес за елиминациите, ако отборът успее да стигне до тази фаза.

„Ромелу не е медицински здрав и това е ясно. Той получава ежедневни грижи и се надяваме скоро да е готов за игра. Смятаме, че може да е готов за втората част на Световното, но трябва да бъдем отговорни и да разгледаме всички възможни сценарии. Въпреки всичко вярвам, че той може да има голямо влияние в турнира“, заяви наскоро Мартинес.

Белгия попадна в група „F“ на Мондиала, заедно с Канада, Швейцария и Камерун. Първият мач на отбора е на 23 ноември срещу „кленовите листа“.