Селекционерът на Испания - Луис Енрике се надява Аржентина с Лионел Меси да спечели световната купа, ако неговият отбор не успее. 52-годишният специалист се включи на живо в платформата „Туич“, където отговаряше на различни въпроси от феновете. Той обеща, че при триумф на Испания в Катар ще си боядиса косата или ще си сложи пиърсинг. 
 
"Моят фаворит, ако Испания отпадне, е Аржентина. Ще бъде нечестно, ако Лео Меси завърши кариерата си, без да вдигне световната купа. Ще стискам палци и на Уругвай заради Луис Суарес. Ако вземем трофея? Не знам, може би ще си боядисам косата или ще си сложа пиърсинг, каквото и да е. Целта ни е да стигнем полуфинал, което ще е добър резултат за нас, но дано да изненадаме всички. Отборът е свеж и всички са доста мотивирани, настроението е добро. Би трябвало Германия да е най-трудният ни съперник, но нямаме страх от никого. Срещу Коста Рика в първия мач също няма да е лесно, защото те ще се защитават близо до вратата си, а това е най-трудната ситуация във футбола“, обясни Енрике.
 
Междувременно националите на Испания ще спят на специално проектирани матраци по време на световното. Те са изработени само за футболистите на Луис Енрике и все още не са пуснати в продажба.