Медиите в Аржентина публикуваха новина, която гласи, че Ливърпул е постигнал договорка с Бенфика да закупи звездата на „гаучосите“ - Енцо Фернандес, през лятото на 2023-а година.

„Червените“ са форсирали преговорите с „лисабонските орли“, след като и Манчестър Юнайтед, и Манчестър Сити са искали да вземат полузащитника.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

След победата над Мексико на Мондиал 2022, то Лионел Меси описа Фернандес като „изключителен футболист“. 21-годишният Фернандес игра до този момент в пет мача за отбора на Лионел Скалони, като вкара един път и асистира за още един от головете на страната си в Катар.

Халфът е основна фигура в състава на „гаучосите“ до този момент в Катар и те ще срещнат Хърватия на стадион „Лусаил“ идния вторник. Иначе, за новия сезон се очаква Ливърпул да бъде напуснат от Джеймс Милнър, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн, което логично ще прати мърсисайдци на пазара за халфове. Всеизвестен факт е, че воденият от Юрген Клоп отбор има сериозни аспирации и към звездата на Англия и Борусия Дортмунд - Джюд Белингам.