Лионел Меси заяви, че отборът на Аржентина не се страхува от нито един тим на Световното първенство, но призова феновете да останат спокойни.

Шампионите от Копа Америка са непобедени в 35 мача от 2019 година насам, като са в група със Саудитска Арабия, Мексико и Полша на Мондиала.

"Справяме се добре и хората очакват да се върнем с купата, но не е толкова лесно", каза Меси пред Directv Sports.

"Световното първенство е много трудно, много неща трябва да се случат, не само да играем добре. Много неща, които могат да ни изоставят и има още много отбори, които искат същото", каза още той.

"Ще се борим, не ни е страх от никой, но нека бъдем спокойни", добави Меси.

Аржентина започна с равенство 1:1 срещу Исландия при участието си на Световното първенство през 2018 година, като Меси пропусна дузпа, а след това отборът бе елиминиран от бъдещия шампион Франция на полуфиналите.

Меси смята, че първият мач срещу Саудитска Арабия на 22-ри ноември ще беди ключов за шансовете на тима.

"В първите минути на първия мач е трудно да контролираме нервите и напрежението. Но първият мач е важен, защото да започнеш с победи ти носи спокойствие", смята играчът на Пари Сен Жермен.

"Миналия път започнахме с равенство и винаги съм казвал, че ако бях вкарал дузпата и бяхме спечелили, щяхме да променим цялата история", завърши Лионел Меси.