Репутацията на Рафаел Варан като един от най-добрите защитници в света бе изкована след 10 години престой на "Сантяго Бернабеу", а и стана световен шампион и четирикратен победител в Шампионската лига. 29-годишният футболист замина за Манчестър Юнайтед през лятото на 2021 г., но на Мондиала в Катар бранителят отново показва най-добрия си футбол.

"Невероятно бърз е. Наистина един от най-бързите съотборници, дори бих казал. Той е наистина невероятен. Не съм виждал някой да бяга повече от него през цялото време тук. Той беше солидна опора за нас заедно със (Серхио) Рамос в наистина най-големите ни години. Той свърши изключителна работа и наистина притежава всички качества. Не прави чудеса с топката отпред, но е изключително неудобен защитник, срещу когото да се играе. Не можете да го победите във въздуха, както казах, той е невероятно бърз, не можете да му избягате. Добър човек", сподели Тони Кроос за своя бивш съотборник в Реал Мадрид.

Варан се страхуваше, че ще пропусне Световното първенство през 2022 г. на един етап, заради злощастна контузия, получена срещу Челси през октомври, но все пак успя да се възстанови навреме.