Сагата около португалската звезда Кристиано Роналдо продължава. Нападателят е заплашил селекционера Фернандо Сантош, че може да напусне тима и повече да не играе повече на Световното първенство в Катар.

Според португалското спортно издание „Record“, Роналдо е бил готов да напусне отбора на Португалия, след като е останал бесен, когато е бил отстранен от стартовата им единадесеторка срещу Швейцария.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Португалският вестник твърди, че легендарният нападател е искал да си събере багажа и да напусне световното първенство, след като е провел разговори със селекционера Фернандо Сантош. Това се случва след като е разбрал, че няма да попадне в състава за сблъсъка на осминафинала с Швейцария.

Роналдо се появи в игра за Португалия при разгромната победа над швейцарците с 6:1, но след края на мача остана изолиран и напусна терена сам, докато останалите му съотборници празнуваха класирането си към четвъртфиналите.

След края на мача Роналдо се срещнал с Фернандо Сантош и дал ясно да се разбере, че е недоволен от решението му да не го пусне в игра, като по време на напрегнатия разговор заплашил да си събере багажа и да напусне Катар, твърди вестникът.

Въпреки това се предполага, че той "се е вразумил" и е осъзнал важността и спешността на запазването на стабилността в лагера на Португалия и бързо е променил решението 

Вчера стана ясно, че Роналдо е дал първи сигнал за неподчинение на Фернандо Сантош. Той не е тренирал с играчите, които бяха резерви срещу Швейцария, а вместо това е провел занимание във фитнеса заедно с титулярите.