Камен Алипиев - Кедъра сподели своето мнение в "Като за световно" за Мондиала в Катар и направи анализ на някои от отборите, достигнали финалната фаза на турнира.

"Изненада ме категоричната победа на Аржентина, защото хърватите са много зрял и опитен отбор. В един момент след 20-та минута вече нямаха защита, макар да са известни именно с нея.

Арогантността на Аржентина ме кара да не искам да са световен шампион.  Някакси така върви историята. Ако пишем книга или сценарий за филм, сега е моментът на Меси. Не ми е един от най-симпатичните футболисти, макар да могат да бъдат изказани много суперлативи за него. Предпочитам Франция да вземе трофея, но сякаш това ще бъде Аржентина.

Може би това е максимумът им на хърватите. Имат много хубав преход между поколенията. Те работят и надграждат, но за мен Мароко утре ще победи, защото те знаят, че пишат история и ще бъдат изключително вдъхновени.

Цялата атмосфера на този отбор след Реграги е различна. Той успя да изчисти конфликтите вътре в отбора, знае как да влияе на психиката и манталитета на тези играчи.

Французите не само във футбола, но и като цяло имат много добра спортна система, която дори е копирана от нас. Имат много спортни центрове, разпръснати по страната, при които имаш три часа примено физкултура на седмица, но когато дете покаже талант, той веднага попада в радара на скаутите.

Сега е много хубаво да кажем новите претенденти за трона в БФС – Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Те имат ентусиазма и силите за нещо такова, защото ние само говорим", сподели Алипиев.