Първите мачове от Мондиал 2022 са съвсем близо и е  време е да погледнем екипите на отборите. Преди четири години, на Световното първенство в Русия,  12 отбора играха с adidas, 10 с Nike, 4 с Puma (4), 2 i New Balance, а Hummel, Errea, Umbro и Uhlsport обличаха по един отбор. 
 
В Катар обаче ще доминира марката Nike, с която ще играят 13 от участниците, следвани от adidas (7) и Puma (6). Останалите 6 страни избраха други доставчици на екипировка - Hummel (Дания), New Balance (Коста Рика), Kappa (Тунис), Majid (Иран), Marathon (Еквадор) и One All Sports (Камерун).
 
Много символика има в екипите на някои от отборите. Във фланелките на Бразилия е втъкана окраската на ягуара, който е националния символ на духа и смелостта. 
 
Италианската марка Kappa се е потопила в тунизийската история при изработката на екипите. Моделът на фланелката напомня за картагенска броня за тяло, открита по време на разкопки на гробница през 1909 г. в Тунис.
 
Петнистият цвят на гепарда пък е загатнат в екипите на Иран, които са производство на местната марка Majid.
 
Фланелките на Дания са много изчистени и са изработени в знак на протест срещу нарушаването на човешките права в Катар. На тях логото на местната футболна федерацията, както и спонсора ще бъдат трудно видими, тъй като отборът иска да бъде също такъв. Един от резервните екипи пък умишлено е в черен цвят.