Бившият защитник на Англия и Ливърпул – Джейми Карагър, изрази мнение, че селекционерът на „трите лъва” Гарет Саутгейт трябва да напусне поста си след края на Мондиал 2022.

Саутгейт успя да изведе тима на Англия до финала на Европейското първенство миналата година, но го загуби насред „Уембли”. На последните световни финали в Русия през 2018 година „трите лъва” отпаднаха на полуфиналите от Хърватия.

Карагър обаче вярва, че каквото и да постигната Англия и Саутгейт в Катар, специалистът трябва да си тръгне.

“Ако бях на мястото на Гарет Саутгейт, Световното първенство в Катар щеше да бъде моята лебедова песен като селекционер на Англия”, сподели Карагър пред „Телеграф”. „След отличната работа до този момент, най-малкото Саутгейт заслужава да си тръгне, когато той сметне за добре. Той е достатъчно интелигентен, за да усети промяната в настроенията в последните няколко месеци, въпреки че негативността по време на подготовката за турнира е смешна. Напускането на поста определено ще бъде най-трудното решение в кариерата на Саутгейт и съм сигурен, че в момента той е фокусиран единствено върху следващия един месец”, каза още Карагър.