Капитанът на Германия - Мануел Нойер смята, че мачът с Япония ще е най-труден за него и съотборниците на Мондиал 2022. 
 
“За мен лично първият мач винаги е най-важен и най-труден. Японците са неудобен съперник, много са дисциплинирани и непредсказуеми поради качествата на отделните си играчи. Има няколко японски футболисти в Бундеслигата. Срещу такива съперници не е лесно.
 
Бих предпочел в началото да срещнем Испания, защото ги познаваме и е по-лесно да се подготвим за начина им на игра. Затова съм сигурен, че първият мач ще е труден, но пък ще ни даде ясна представа къде се намираме”, заяви Нойер. 
 
Ветеранът се изказа ласкаво за селекционера на Бундестима Ханзи Флик и изтъкна като негова положителна черта умението му да общува с футболистите и да вниква в проблемите им. 
 
“Ханзи знае как да се държи с всеки отделен играч. Той е много комуникативен и постоянно говори с нас. Флик е изключително последователен, когато си постави определена цел. Така беше с финала в Шампионската лига между Байерн и ПСЖ през 2020 година. Така е и сега.
 
Световното първенство през зимата ще е нещо ново за всички нас. Футболистите на Байерн сме в перфектно настроение и се надявам да го пренесем и в националния отбор”, каза още стражът на Бундестима.