Българският треньор Николай Илиев, който от години работи в Германия, се оказа в центъра на Доха, следящ отблизо случващото се на Световното първенство по футбол в Катар.

Днешният мач Германия – Испания (21.00 часа по DIEMA SPORT3 и Gong.bg), който е считан за един от най-вълнуващите в груповия етап на шампионата. Това се е оказала притегателната сила за българския специалист, за да пристигне в Катар.

Николай Илиев е дипломиран специалист от спортния университет в Кьолн и притежава футболен треньорски лиценз.

“Ще стискам палци на германците, но ако трябва да съм честен, не съм голям оптимист за днешния краен резултат. Ще се надявам, защото като треньор в Германия е доста перспективно, когато Германия побеждава. Когато една държава играе добре, отборът на национално ниво печели, треньорът също печели от това. Германия побеждава, германският футбол е добър, търсят се германски отбори“, сподели Николай Илиев за Gong.bg.

Българският треньор разкри, че атмосферата в града е много добра и още от летището е усетил емоцията на Мондиала.

„Усетих емоцията, с фенове от различни държави. Усмихнати, с добро настроение, няма конфликт между отделните държави, дори напротив. Хората се забавляват. Въпреки че в Германия отношението към Световното първенство и Катар е негативно. Това е нещото, което на мен не ми допада“, каза още Николай Илиев.

Какво още сподели пред Георги Славчев вижте във видеото.