В петък беше изтеглен жребият за груповата фаза на Световното първенство в Катар, което започва на 21 ноември и ще завърши на 18 декември. По традиция съответният домакин на турнира открива мачовете на Мондиала, но този път изглежда, че няма да бъде така.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Международната футболна централа (ФИФА) публикува пълната програма на СП. От нея става ясно, че в мача на откриването няма да играят домакините и Еквадор, както се очакваше, а Сенегал и Нидерландия. Двубоят ще стартира в 12:00 часа българско време на 21 ноември.

В официалното разписание мачът Сенегал - Нидерландия от група A е записан като №2, но въпреки това той ще започне преди този между Катар и Еквадор от същата група, който е преместен за 18:00 часа. В първия ден на шампионата ще има още две срещи, които противопоставят Англия и Иран, а след тях е САЩ, който ще се изправи срещу победителя от плейофа между Перу – ОАЕ / Австралия.

Както е известно, три от финалистите все още не са известни, тъй като предстоят баражи – един европейски и два междуконтинентални. Уелс ще се изправи срещу победителя от двойката Шотландия – Украйна, победителят от вече споменатия мач Перу - ОАЕ / Австралия, както и триумфиралия от двойката Нова Зеландия – Коста Рика.