Мениджърът на Нюкасъл – Еди Хау, говори надълго и нашироко както за предстоящата среща с Кристъл Палас, така и за повиквателните, които селекционерът на Англия Гарет Саутгейт ще прати съвсем скоро.

Световното първенство „чука на вратата“ и до 14 ноември всеки треньор трябва да е обявил пълния си списък от 26 човека за Катар. Хау, който вече е година начело на „джордитата“ обясни, че разбира колко е труден избора за Саутгейт.

„Имам много добри отношения с Гарет. Той свърши невероятна работа като селекционер на Англия. Сега е в трудна позиция, защото трябва да избере отбор, знаейки колко е трудно това. Той ще разочарова много хора и аз му съчувствам напълно“, започна бившият мениджър на Борнемут за избора на Саутгейт.

46 снимки

„Трудно е, защото Световните първенства не се провеждат много често. Може сега да си в разцвета на силите си, а през следващите четири години да не си. Оставям решенията на Гарет“, продължи той, цитиран от “The Shields Gazette”.

„Искам моите играчи да изпълнят собствените си мечти и амбиции. Деликатно нещо е, но е в ръцете на мениджърите на националния отбор. Това е странна седмица, която не съм изпитвал преди. Много от играчите ще гледат какво ще се случи тези 7 дни. Ще има много емоции, като ние се надяваме, че нашите играчи ще бъдат повикани”, завърши Хау по темата с английския национален състав за Мондиала.