Селекционерът на Германия - Ханзи Флик, сподели, че иска отборът му да играе вдъхновяващ футбол на Мондиал 2022. Специалистът е на мнение, че програмата е много тежка за играчите. 

"Не мога да сравнявам работата в националния отбор и Байерн. Харесваше ми да работя в Байерн, отборът имаше изключителни личности. В началото хората не мислеха, че ще бъдем толкова успешни. Това беше импулс, който използвахме в наша полза. Надявам се да бъде така и на Световното първенство в Катар. Мога да си представя да тренирам клуб в бъдеще", започна Флик пред Bild am Sonntag. 

"В Катар искаме да играем вдъхновяващ футбол. Става дума за добър старт и преминаване на груповата фаза. След това ще вървим стъпка по стъпка", добави той. 

"Програмата беше много тежка за играчите. Щеше да е по-добре първенствата да бяха спрели седмица по-рано. Имахме два дни почивка след мача с Оман. Интензивната подготовка започва от събота". 

"Важно е да сме честни и открити с играчите, да общуваме с тях и да им казваме какво очакваме. През 2014 година имаше играчи като Роман Вайнденфелер, който не играха, но бяха важни за отбора", сподели още селекционерът на Германия.