Йошко Гвардиол донякъде бе засрамен от Лионел Меси, тъй като аржентинският нападател го премина изключително елементарно и технично, за да предостави топката на Хулиан Алварес за третия гол на "албиселесте" по време на полуфинала на Световното първенство между двата отбора. Централният защитник обаче смята, че се е справил доста добре срещу Меси през 90-те минути и твърди, че нападателят е от друга порода, когато играе за националния си отбор.

"Беше хубаво изживяване, въпреки че играх срещу него на клубно ниво миналия сезон. Той е съвсем различен тип играч в клуба и в националния отбор. Радвам се, че играх срещу него, въпреки че загубихме. Но днес и утре ще мога да кажа на децата, че съм пазил Меси 90 минути. Предполагам, че следващия път ще го победим", сподели Гвардиол.

Въпреки че беше преминат от Меси, нивото на Гвардиол бе на добро ниво на Мондиала в Катар. Съобщава се, че Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид се интересуват от защитника на РБ Лайпциг, който няма да излезе евтино, след като подписа нов договор с клуба през лятото.