Бразилия разби Южна Корея с 4:1 в осминафинален мач от Мондиал 2022. Така "селесао" ще играе на 1/4 финал срещу Хърватия.

Винисиус Жуниор откри резултата още в 7-ата минута, а Неймар удвои от дузпа в 13-ата минута. Ричарлисон оформи класическия резултат още в 29-ата минута. Лукас Пакета също се разписа шест минути след това. Това е едва вторият път, в който Бразилия вкарва четири гола в първото полувреме на мач от световно първенство. Първият път е срещу Мексико през 1954 г.

Почетното попадение за Южна Корея вкара резервата Сюнг-Хо Пайк в 76-ата минута на двубоя.

Още в 7-ата минута Бразилия излезе напред в резултата. Рафиня нахлу в наказателното поле между няколко футболиста на Южна Корея. Той потърси свой съотборник с остро подаване в пеналтерията. Топката стигна до Винисиус Жуниор, който запази хладнокръвие и прати топката във вратата на корейците!

В 11-ата минута Ричарлисон стигна първи до топка в наказателното поле и бе изритан от корейскиНеймар се нагърби с отговорността да стреля и го направи фантастично! Стажът на Южна Корея замръзна на място след техничното изпълнение на дузпа от Неймар - 2:0.

Вратарят на Бразилия - Алисон Бекер, трябваше да направи феноменално спасяване в 17-ата минута, за да опази мрежата си суха, след много мощен удар от футболист на Южна Корея. Ударът бе от сериозна дистанция, но попадна в горния ляв ъгъл на вратата. Стражът на "селесао" обаче показа страхотна реакция и извади топката.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Последва и още един удар от корейците, който този път мина високо над напречната греда. Темпото определено спадна след това, като Бразилия продължи да контролира топката и след 20 минути игра.

В 24-ата минута Лукас Пакета прати опасно центриране в наказателното поле на Южна Корея, а стражът - Ким Сун-Кю, излезе неубедително и боксира топката.

Ричарлисон си пое топката технично с глава и тръгна да пробива. Последва триходова комбинация с Пакета и Тиаго Силва, като вторият изведе нападателя сам срещу вратаря на Южна Корея. Ричарлисон прати топката покрай стража по земя - 3:0 в 29-ата минута!

Кошмарът за корейците стана още по-голям в 36-ата минута, когато Неймар изведе Винисиус Жуниор в наказателното, а той копна топката към бялата точка за изпълнение на дузпи. Там беше Лукас Пакета, който стреля от въздуха и прати топката за четвърти път в мрежата на Южна Корея!

В добавеното време на първото полувреме Ричарлисон показа скорост и сам стигна до наказателното поле с пробив отдясно. Той опита сам да завърши положението, но ударът му бе спасен!

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Второто полувреме започна спокойно, като Южна Корея създаде по-сериозна опасност в 47-ата минута Хюн-Мин Сон имаше не лоша ситуация да реализира, но топката бе избита в корнер, от който не последва нищо опасна пред вратата на Алисон

В 54-ата минута Рафиня получи топката в наказателното поле и показа страхотна техника като финтира на няколко пъти, а накрая и стреля. Стражът на Южна Корея - Ким Сун-Кю, се намеси отлично и спаси. В 62-ата минута Неймар изведе Рафиня в наказателното поле, а той си бутна топката и се освободи, за да стреля. Изстрелът му обаче попадна в тялото на вратаря и отново не влезе във вратата на Южна Корея.

Gulliver/GettyImages
90 снимки

Южна Корея бе най-близо до гола в 69-ата минута, когато нападателят на тима - Чо, падна пред голлинията след сблъсък в наказателното поле на Бразилия. Последва удар от друг футболист на Южна Корея, който бе отразен от Алисон и попадна в тялото на падналия Чо, който обаче бе в засада.

Корейците стигнаха до почетно попадение в 76-ата минута. Сюнг-Хо Пайк стреля от въздуха, след като топката бе избита при центриране в наказателното поле на Бразилия. Никакъв шанс за Алисон след рикошет в тялото на футболист на "селесао"

Дани Алвеш опита акробатично ножично изпълнение в 89-ата минута, след като топката беше центрирана на далечната греда в наказателното поле на Южна Корея. Ударът все пак бе блокиран, а топката излезе в корнер, от който не последва нищо опасно.

FT БРАЗИЛИЯ - ЮЖНА КОРЕЯ 4:1

1:0 Винисиус Жуниор 7'

2:0 Неймар 13'

3:0 Ричарлисон 29'

4:0 Лукас Пакета 36'

4:1 Сюнг-Хо Пайк 76'

Бразилия Южна Корея

източник: Sofascore

Съставите на двата отбора:

Бразилия: 1. Алисон Бекер, 2. Данило, 3. Тиаго Силва,14. Едер Милитао, 5. Каземиро, 7. Лукас Пакета, 4. Маркиньос, 11. Рафиня, 10. Неймар, 20. Винисуис Жуниор, 9. Ричарлисон

Южна Корея: 1. Ким Сун-Кю, 3. Жин-Су Ким, 19. Йон-Гуон Ким, 4. Мин-Дже Ким, 15. Мун-Хуан Ким, 10. Джа-Сун Лий, 6. Ин-Бом Хуанг, 5. У-Йон Чун, 7. Хюн-Мин Сон, 11. Хи-Чан Хуан, 9. Гуе-Сун Чо