Националният отбор на Германия, който е воден от Ханзи Флик, ще започне подготовката си за Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар с мартенски приятелски мачове у дома на Израел и като гост на Нидерландия, съобщиха от местната централа.

Израел ще посети Зинсхайм на 26 март, а три дни по-късно Германия ще се изправи срещу историческия си съперник в Амстердам.

"Наистина съм доволен, че нашият график за тази година на Световното първенство вече е определен и можем да започнем да се подготвяме правилно. Изключително съм доволен от нашия списък с контроли", заяви Ханзи Флик.

Пътуването до Нидерландия, които също се класираха за Катар, се смята от Флик за "отличен начин да видим къде сме в началото на годината".

Селекционерът има 100-процентов рекорд начело на тима, след като спечели всичките седем квалификации за Световно първенство, след като замени Йоахим Льов миналата година след отложеното Евро 2020.

Но 2022 г. вероятно ще предложи много по-твърдо противопоставяне и дори заложено на карта с трудна група в Лигата на нациите, която включва европейския шампион Италия, както и сензациите на Евро 2020 Англия и Унгария.

"Отборът ще трябва да продължи да се развива и съм сигурен, че играчите ще направят всичко възможно, за да подкрепят невероятния си старт от седем поредни победи при новия треньор срещу големите футболни нации сега", каза директорът на DFB Оливър Бирхоф.