Фил Фодън от Манчестър Сити стартира и вкара при победата на Англия с 3:0 над Уелс, която им осигури място на 1/8-финалите на Световното първенство, което накара мнозина да се запитат защо не му беше предоставено повече време за игра в останалите мачове от групата. Самият той сега призна, че е "разочарован", че не започва повече на Мондиала, но го приема поради естеството на турнира.

Говорейки пред BBC, Фодън каза: „Беше нагоре и надолу. Аз съм разочарован, че не започвам повече мачове, но това е част от турнира. Аз съм отборен играч и когато получа възможности, ще ги използвам .

Видях много медийно внимание към мен, когато започнах, трудно е да се измъкна от това. Има много конкуренция. Сака се справи добре и вкара в първия мач, Рашфорд вкара и се справи много добре срещу Уелс. Всеки вкарва и всеки се доказва, така че ще бъде трудно за Гарет да избере отбора за следващия мач. Мисля, че имам всички шансове да започна следващия мач. Играх добре срещу Уелс, но ще трябва да видим какво ще се случи".

Голът на Фодън срещу "драконите" беше неговият първи на голям форум с екипа на "трите лъва".