Селекционерът на Германия Ханзи Флик сподели впечатленията си след икономичната победа в приятелския мач срещу Оман /1:0/ вчера.

Специалистът заяви: “Не влязохме в единоборствата на нивото, което искаме да видим на Световното първенство, но можете да разберете играчите, които не искат да поемат твърде много рискове толкова близо до турнира. През второто полувреме представянето ни беше по-добро. Не съм доволен от начина, по който се защитавахме днес - не може да играем така на Световното първенство. Нуждаем се от повече физика. Но всички имаха мисълта в главите си да излязат здрави от този мач." 

Флик загатна, че може да стартира с Никлас Фюлкруг като титуляр в откриващия мач срещу Япония на 23 ноември. Нападателят на Вердер (Бремен) влезе като резерва и отбеляза единственото попадение за Германия снощи.

“Казах на отбора, че трябва да покаже, че е готов за Катар - той (Фюлкруг) показа, че е готов за Световното първенство. Той участваше много добре, свърши добра работа и вкара гол. Той заслужаваше попадението си, можеше да се види какъв ефект имаше върху играта с присъствието си. Но все още имаме няколко дни, за да вземем решение. Не искам да разкривам твърде много”, добави Флик.

Същевременно селекционерът изказа претенции към представянето на младия талант на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко, който снощи направи дебюта си за Бундестима:

“Като цяло не бях много доволен от първото полувреме. Но също така се нуждаете от играчи около вас, които да създават. Той е млад - след няколко дни ще навърши 18 години. Много съм доволен от начина, по който дава всичко от себе си в тренировките. Дайте му времето, от което се нуждае. Искаме да го подкрепяме”, добави той. И завърши: “Сега с нетърпение очакваме да пристигнем в Катар, където ще можем да си сложим краката за малко и да се отпуснем. Подготовката ни за първия мач ще започне в събота".