Президентът на Либерия - Джордж Уеа никога не успя през кариерата си да играе на Световно първенство по футбол, въпреки че беше един от най-добрите играчи на своето време. Той обаче е категоричен, че няма да пропусне да гледа на живо изявите на сина си Тим Уеа в Катар. Наследникът му е част от отбора на САЩ, след като имаше силни изяви в клубния си отбор Лил. 
 
Очаква се 56-годишният Уеа да гледа първия мач на САЩ срещу Уелс, който е идния понеделник.
 
Джордж Уеа изпрати писмо на Сената в Либерия по-рано през месеца, като ги информира за плановете си за пътуването. Той ще бъде в Катар между 15 и 23 ноември, след официалните си посещения на Мароко, Египет и Франция.
 
22-годишният Тим Уеа е роден в Ню Йорк, докато баща му беше още професионален футболист. Крилото направи дебют за американския национален тим през 2018 година, а това ще бъде първото му Световно първенство.
 
Джордж Уеа е един от най-великите футболисти, които са излизали от Африка и остава единственият африканец, печелил "Златната топка". Той игра като нападател за Пари Сен Жермен, Милан, Челси и Манчестър Сити по време на 18-годишната си кариера.
 
Последният му мач за Либерия бе през септември 2018 година, когато изненадващо се появи на терена на 51-годишна възраст в демонстративен мач срещу Нигерия. Това стана година, след като бе избран за президент на Либерия.