Националът на Англия Рийс Джеймс призна, че контузията на коляното, която може да го извади от Световното първенство, е "съкрушителна", но той ще направи всичко възможно да бъде на турнира в Катар.

Десният защитник на Челси получи травмата на мача на отбора си срещу Милан в Шампионската лига миналата седмица и ще бъде извън терените около 8 седмици.

Ако Джеймс не може да се възстанови, това ще бъде удар за селекционера на Англия Гарет Саутгейт, който и без това има проблеми в дясната зона на защитата. Кайл Уокър от Манчестър Сити също се възстановява от травма на корема, получена по-рано през месеца, а Трент Александър-Арнолд от Ливърпул е подложен на непрекъснати критики заради представянето си напоследък.

Мениджърът на Челси Греъм Потър каза преди седмица, че Джеймс ще се бори да се върне навреме за турнира.

"Очевидно е обезсърчаващо, а до Световното първенство остава само месец", коментира футболистът пред канала си в YouTube. "Като дете винаги съм искал да играя на такъв турнира и това е моята първа възможност. Ще направя всичко, за да опитат да съм там, но съм съкрушен. Контузията дойде в лош момент. Но всеки ден трябва да бъде благодарни и доволни", каза още защитникът.