Националният селекционер на Франция - Дидие Дешан, даде пресконференция преди полуфиналния сблъсък с Мароко. "Петлите" и "атласките лъвове" ще спорят за място на финала в Катар, а срещата е в сряда, 14-ти декември от 21:00 часа.

"Играчите ми не са ме изненадали. Резултатите са всичко. Някои от тях не се представиха на най-високото ниво, за други това е първо Световно, така че няма как да предвидиш по какъв начин ще реагират на напрежението. Понякога емоциите могат да те завладеят, но ние имаме и някои много опитни футболисти, а атмосферата в лагера е страхотна", сподели Дешан.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

"Мароко е на полуфинал, аз не харесвам, когато атмосферата бъде наречена враждебна, защото звучи негативно. Те имат страхотни фенове, което е хубаво за тях. Ще бъде много шумно и ние вече говорихме с футболистите за това. Те знаят какво трябва да направят. Атмосферата обаче няма да отбележи головете. Трябва сами да направят това, но е хубаво да имаш такава шумна подкрепа", коментира специалистът. 

Селекционерът на "петлите" коментира и Антоан Гризман.

"Той се представя страхотно до този момент и ще се надяваме утре да продължи така. Той има отличен ляв крак и създава много полжения за другите. Винаги мисли за отбора"

"Спечелихме световната титла преди четири години, играейки с нашия си стил, но винаги начинът на игра може да се промени. Трябва да се адаптираме към опонента и играчите, които срещаме. 

Дидие Дешан не забрави да похвали и Упамекано.

"Упамекано имаше най-вече проблеми с манталитета. Той успя да преодолее тези предизвикателства, сега се чувства по-спокоен и по-уверен. Това му помогна да достигне това ниво, за да покаже всичките си качества. Той е много здрав. Той е спокоен и щастлив. Някои играчи, които могат да бъдат по-срамежливи или интровертни като него, се нуждаят от повече време, за да се развият. Но аз съм убеден, че когато един играч има потенциал, той накрая процъфтява. Да, той премина през трудни времена, но сега е по-спокоен и уверен, показвайки, че е топ играч", заяви селекционерът на Франция.