Нацоналният селекционер на Франция - Дидие Дешан, говори преди финала на Световното първенство срещу Аржентина. Един от въпросите бе свързан с това дали Карим Бензема може да се присъедини към състава, а Дешан сподели, че разчита на футболистите, които вече са в състава. Така той намекна, че Бензема няма да се присъедини към групата, след като вече отпадна заради контузия преди Мондиал 2022.

“Ако не ви отговоря, ще кажете, че съм ядосан. И преди съм имал контузени играчи. Карим е един от тях. Последният, който се контузи беше Люка Ернандес. От тогава имам 24 играчи, с които да работя. Групата е тук. Не зависи от мен, който ще дойде да гледа мача. Моята концентрация е върху състава от 24 играчи, който имам и това ще са играчите, които са на може разположение за утре. Те са част от началото на това пътешествие и утре ще бъдат 24”, заяви той.

31 снимки

Дешан заяви, че не зависи от него кой ще наблюдава финала, а това му изказване идва след новината, че президентът на Франция - Еманюел Макрон, иска контузените Бензем, Погба и други да гледат неделния сблъсък заедно с него в Катар.

“Аз не съм важен. Работата ми с Франция е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Все още работя с огромно желание и съм много щастлив в тази роля. Най-важното нещо е отбора. Моето бъдеще не извиси от утрешния резултат. В момента въобще не мисля за това”, коментира Дешан по отношение бъдещето си начело на "петлите".