Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан заяви, че не се притеснява особено заради проблемите с вируса, от който пострадаха няколко от състезателите в дните преди финала на Световното първенство срещу Аржентина в неделя, пише агенция „Ройтерс", предадено от БТА.

Защитниците Дайо Упамекано, Ибрахима Конате, Рафаел Варан, полузащитникът Адриен Рабио и нападателят Кингсли Коман се заразиха през седмицата, но повечето от тях вече са възстановени. В петък само Конате, Коман и Варан пропуснаха отборната тренировка, а Рабио и Упамекано подновиха занимания след като не взеха участие в полуфинала срещу Мароко в сряда.

„Опитваме се да взимаме максимални предпазни мерки, да се адаптираме и да се справим с това, без да прекаляваме. Очевидно ситуацията е такава. Щеше да е по-добре да не беше така, но ще се справим по възможно най-добрия начин“, коментира Дидие Дешан на пресконференция по-рано днес.

„Не съм разтревожен или стресиран. Важното в подготовката на мач като финала е да останем спокойни. Става дума за един двубой, който има контекст. Знам, че аржентинците, а може би и някои французи искат да видят Лионел Меси да печели титлата“, каза още Дешан.

Автор: Кремена Младенова