Никлас Фюлкруг измина дълъг път до първата си повиквателна за националния отбор по футбол на Германия преди Световното първенство. 29-годишният футболист на Вердер Бремен за последно игра за представителния състав на страната до 20 години през 2014-а и не бе считан за кандидат за отбора тази година. За десетте си гола за Вердер Бремен в 14 срещи от Бундеслигата този сезон, нападателят бе възнаграден с повиквателна от селекционера Ханзи Флик.

„Това бе наистина дълъг път и прави момента още по-хубав. Световното първенство е най-голямото събитие за един футболист. Но това не е само възнаграждение за мен, а за целия клуб“, коментира Фюлкруг, визирайки Вердер Бремен, който се завърна в германския елит през лятото.

Gulliver/GettyImages
76 снимки


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg!


Националите на Германия проведоха тренировка в Мускат, Оман снощи, а Никлас Фюлкруг заяви на пресконференция: „Имаме много класни играчи. Важно е да постигнем успехи заедно като отбор. Такъв турнир може да се развие по доста непредвидим начин. Най-важното е всеки да изпълнява ролята си, да вярваме в успеха и да запазим позитивната атмосфера.“

„Готов съм да се справям с всякакви задачи, които ми бъдат поставени. Нямах много време за мислене след повиквателната. Беше внезапно и нещата се случват едно след друго“, добави Фюлкруг.