Серхио Бускетс е последният останал футболист от състава, спечелил Световното в ЮАР преди 12 години. На Мондиала в Катар той ще бъде обграден почти изцяло от млади момчета, на които „Ла Фурия“ ще разчита напълно.

„Опитвам се да давам съвети, вече го правих на Европейското първенство. Не започнахме по най-добрия начин и се опитах да допринеса с моите знания, да обяснявам ситуациите, да успокоявам моите съотборници“, каза Бускетс.

Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg

„Луис Енрике е този, който познава всеки един и знае с какво може да допринесе, този, който подготвя плана за мачовете, този, който ни убеждава в идеята на играта и причините за нея, с факти и обяснения. Ние сме до смърт с него“.

Халфът бе попитан и дали предпочита бившият му съотборник в Барселона Лионел Меси да спечели Световното първенство, ако Испания не го направи и заяви: „Докато има шанс, нека Испания спечели“.

Самият футболист сподели, че все още не е сигурен дали иска да тръгне по стъпките на бившите си съотборници в Испания Шави и Чаби Алонсо и да се насочи към треньорството след края на кариерата си.