Аржентинската футболна асоциация е изпратила молба до Висшата лига на Англия националите на южноамериканската страна да бъдат освободени преди мачовете от уикенда на 12 и 13 ноември, за да имат малко повече време за подготовка преди Световното първенство по футбол в Катар.

Това желание обаче няма да бъде удовлетворено от клубовете, твърди Дейли Мейл. Изданието не посочва кой точно, но един от клубовете с национали на Аржентина в състава си вече собственоръчно е отхвърлил подобно искане. 

Последните мачове от Висшата лига преди началото на световното първенство са на 13 ноември, неделя, когато са срещите Брайтън - Астън Вила и Фулъм - Манчестър Юнайтед. В Брайтън играе халфът Алексис Мак Алистър, в Астън Вила са Емилиано Мартинес и Емилиано Буендия, докато в Манчестър Юнайтед Аржентина е представена от Лисандро Мартинес и Алехандро Гарначо.

Воденият от Лионел Скалони отбор на Аржентина има планирана контрола на 16 ноември срещу Обединените арабски емирства. Шест дни по-късно е първият мач на "гаучосите" на шампионата срещу Саудитска Арабия. Световното първенство в Катар започва на 20 ноември.