Един от фаворитите за спечелването на Световното първенство в Катар Аржентина излиза за своя първи мач от група С срещу Саудитска Арабия. Срещата е с начален час 12:00 и ще може да я гледате НА ЖИВО с картина на сайта Gong.bg. Арената на сблъсъка ще е "Лусаил Айконик", а главен съдия на мача е словенецът Славко Винчич.

Аржентина е в уникална форма, след като има 36 мача без загуба. Най-дългата серия за мач без поражение се държи от Италия - 37, а днес отборът на Лионел Скалони ще има възможност да изравни това постижение. Аржентина до последно ще изчака, за да види дали ще може да използва Папу Гомес и Кристиан Ромеро, които имат мускулни контузии. Спекулираше се, че Лионел Меси може да пропусне първият мач, но самият играч потвърди, че се чувства добре и е на 100 готов за срещата.

Саудитска Арабия, който се счита за аутсайдер в тази група С ще се опита да се противопостави на финалиста от 2014-та година със стабилна защита и добри контраатаки. Отборът бе част от Мондиала и в Русия, а там успя дори да запише победа, но отпадна, след като завърши на трета позиция в групата си. Саудитска Арабия. Играчите на страната са почти изцяло от местното първенство, като много от тях са общо в три отбора - Ал-Насър, Ал-Хилал и Ал-Шабаб.

Фаворит в мача е Аржентина, а дали Лионел Меси и компания ще успеят да започнат с победа участието си на Световното първенство, ще разберем заедно в 12:00 часа, когато мачът стартира НА ЖИВО с картина на сайта Gong.bg.