Английският Ливърпул има сериозен интерес към бранителя на Италия и Болоня – Рикардо Калафиори. Защитникът се отличава с изявите си за „скуадра адзура“ до този момент на UEFA EURO 2024, а мърсисайдци следят изявите му в тима от Емилия-Романя далеч преди да започне континенталния шампионат.

Медиите на Ботуша твърдят, че англичаните вече са започнали преговори с Болоня за цената на футболиста, като италианците искат поне 25 милиона евро за своя играч. Тази сума може и да набъбне, ако Калафиори и Италия продължат похода си на UEFA EURO 2024, като по всичко личи, че ако ще има развитие по тази линия, то тя ще бъде след финалния мач в Берлин на 14-и юли.

До този момент Ливърпул не е обявил привличането на нито един нов футболист през лятото, след като от новия сезон тимът ще бъде воден от Арне Слот, който замени Юрген Клоп.

Преди броени дни пък Слот беше официално представен от клуба от „Анфийлд“. От новия сезон пък тимът се раздели с централния защитник Жоел Матип, а пред Слот изборите в тази зона са свързани с Върджил ван Дайк, Ибрахима Конате и Джо Гомес, като последният бива използван и в други части от защитната линия.