Селекционерът на Англия - Гарет Саутгейт, говори пред медиите току преди дебютния мач на "трите лъва" от UEFA EURO 2024. Англичаните се изправят срещу Сърбия в мач от група С на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен и ще опитат да подобрят рекорда си от предходния европейски шампионат.

"Има различна динамика в тази група с много по-млади играчи. Не искам да пропусна нищо. Играчите имат добра визия", заяви Саутейт.

"От моя гледна точка Белингам е млад играч и един от редицата много важни състезатели в отбора на Реал Мадрид. В този отбор това натоварване е разпределено. Той има фантастично мислене и способност да се адаптира. Справя се толкова добре в такава млада възраст. Джуд се премести в най-големия клуб в света. Страхотно е да имаме талантливите играчи, които имаме, но всеки трябва да изпълни своята част от отговорността", продължи Гарет Сайтгейт.

Селекционерът Гарет Саутгейт коментира още, че всички са на разположение за първия мач, включително защитника Люк Шоу, който не е играл от февруари заради контузия.

Англия не приема Сърбия с лека ръка, увери Саутгейт, въпреки че сърбите допуснаха осем гола в три мача при ранното отпадане от Световното първенство през 2022 година в Катар.

"Ще ни бъде много трудно. Имат добри индивидуални играчи, фантастичен колективен дух. Опасни нападатели", каза 53-годишният специалист.