Английският Борнемут реализира трета сделка по време на зимния трансферен прозорец, закупувайки уелския защитник Крис Мефъм.

21-годишният футболист се е съгласил на дългосрочен контракт с „черешките” и мина експресно медицинсктие прегледи. Бранителят акостира на „Виталити Стейдиъм” от Брентфорд, а по несигурна информация, то Борнемут е заплатил 12 милиона паунда за услугите му.

Поливалентният защитник има четири мача за Уелс, а мениджърът на Борнемут Еди Хау го желае от доста време. „Отне време да подпиша договор, но се надявам чакането да си е струвало”, бяха първите думи на Мефъм пред телевизията на клуба.

„Има много неща, които ми харесват тук, не само мениджъра. Еди Хау е фантастичен човек, а това което прави тук е запомнящо се. Да работя с него ежедневно ще бъде невероятно за мен. Още съм млад и има какво да уча и подобрявам в играта си. Нямам търпение да стартирам и да се запозная с всички на тренировка”, продължи уелският бранител.

Мефъм има 48 участия с отбора на Брентфорд, откакто направи дебюта си през януари 2017-а година. Той има и едно попадение за тима в Чемпиъншип.

Централният бранител стартира 22 пъти в 28-те срещи за отбора си през този сезон и игра за Уелс срещу Ирландия и Дания през септември за Лигата на нациите.

Той става третото попълнение за Борнемут през зимата, след като тимът взе под наем Натаниъл Клайн от Ливърпул. Също така „червено-черните” заплатиха други 19 милиона паунда на мърсисайдци за централния нападател Доминик Соланке.

„Крис е талантлив и млад защитник, който бе в нашия радар от доста време. Щастлив съм, че вече е при нас. Той показа големия си потенция, докато бе в Брентфорд, а също така и за Уелс. Вярвам, че растежът му ще продължи и при нас. Играе уверено с топката и е много умен футболист. Сигурен съм, че ще е чудесна нова придобивка за нас”, пък сподели Еди Хау.