Трансферите по оста Ливърпул – Борнемут не стихват в четвъртия ден от 2019-а година. След като по-рано през деня „черешките” си осигуриха услугите на крайния бранител Натаниел Клайн под наем, то привечер официално бе обявен и трансферът на Доминик Соланке.

Новината идва часове, след като южняците се разделиха с Джърмейн Дефоу, който пък премина в Рейнджърс под наем. Според английските медии двата отбора са си стиснали ръцете на 19 милиона паунда, както и допълнителни бонуси, за 21-годишния нападател.

Футболистът бе искан под наем от Кристъл Палас, но мениджърът на „орлите” Рой Ходжсън потвърди, че той няма да акостира на „Селхърст Парк”. Соланке се присъедини към Ливърпул през юли 2017-а със свободен трансфер от Челси. Той записа 27 мача през миналия сезон, вкарвайки един гол, но през тази кампания не е взел участие с червената фланелка.

Той спечели „Златната топка” при юношите след триумфа на Англия на Световното първенство през 2017-а година.

„Борнемут израства непрестанно последните години. Всички виждаме, че се справят много добре в Премиър лийг и крайните им класирания показват това. Смятам, че това е добър избор за мен на моята възраст. Говорих с мениджъра в петък. Той е готин човек. Развълнуван съм да го срещна и да работим заедно за доброто на Борнемут”, сподели Дом Соланке пред телевизията на „черешките”. 

"Основната ми цел е да вкарвам, колкото се може повече голове. Всеки мач ще бъде тежък, но ние можем да се справим по добър начин, ако сме заедно”, завърши той.