Бразилският талант Витор Роке все още таи надежди, че ще облече екипа на Барселона това лято. Каталунците  постигнаха пълно споразумение както с Атлетико Паранаензе, така и с нападателя за трансфер през януари 2024 г. за 30+31 милиона евро и договор за шест сезона.
 
Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, много държи да има Роке в състава си за началото на сезона, но в  момента подобна операция не е възможна. Това може да се осигури само с напускането на двама играчи със средна или висока заплата, което ще освободи почти 25 млн. във ведомостта на клуба. В момента Барселона разполага с четирима играчи с такъв статус. Това са Франк Кесие, Феран Торес, Ерик Гарсия и Ансу Фати, разкрива "Ас". Последните двама обаче са ценни за Шави и затова каталунците работят по трансферите на Кесие и Феран Торес. Сега Роке може само да се надява, че те ще се осъществят.
 
На "Камп Ноу" обаче не са оптимисти и по всичко личи, че Шави ще трябва да изчака още няколко месеца, за да разчита на Роке. 18-годишният нападател отбеляза 12 гола и направи 6 асистенции в 28 мача за Атлетико Паранаензе във всички турнири този сезон.