Спортният директор на Лацио Игли Таре разкри, че трансферът на Сергей Милинкович-Савич от Генк ще бъде последният за клуба през летния трансферен прозорец. Бившият албански национал определи състава на римляните за нови ясезон като „завършен и вече конкурентен“.

По-късно този месец „лациалите“ ще трябва да се преборят за място в групите на Шампионската лига през ситото на плейофите. Това се дължи на третата позиция, която те заслужиха в Серия А през миналия сезон, ала дотук тимът на Стефано Пиоли не впечатлява в контролите си. Лацио претърпя три поредни загуби в спарингите с Виченца, Андерлехт и Майнц 05.

Това кара голяма част от тифозите да мислят, че клубът не е подготвен за предизвикателството, макар съвсем скоро да се очаква идването на Милинкович-Савич, за когото ще се платят около 9 милиона евро.

„Съставът ни сега е завършен“, коментира Таре. „Пазарът не затваря врати по-рано от 31 август, така че теоритично е възможно да направим още сделки. Това, коео свършихме дотук обаче, би трябвало да е достатъчно.“

„Милинкович-Савич бе малкото парченце от пъзела, което ни липсваше. Сега отборът е окомплектован и конкурентен. След привличането на Уесли Худ, Равел Морисън и Патрик ни трябваха още крило и полузащитник, така че Рикардо Кишна и Милинкович-Савич са елементите, които търсехме на въпросните позиции“, добави Таре.