Полузащитникът на Реал Сосиедад - Мартин Субименди, вече съжалявал за решението си да откаже да премине в Ливърпул и да остане в родния си клуб през лятото. Според Estadio Deportivo, испанецът вече е потърсил ръководството на мърсисайдци, за да помоли клуба да се опита да го привлече през януари.

Субименди бе основната трансферна цел на Ливърпул през лятото, като клубът от „Анфийлд“ бе готов да плати неговата откупна клауза в размер на 60 милиона евро, но самият играч в крайна сметка реши да остане в Сан Себастиан. Отборът, обаче, стартира много лошо сезона и в момента е на 16-о място в Ла Лига, само на точка над зоната на изпадащите.

Ливърпул пък започна добре кампанията, а едно от откритията на Арне Слот до момента е Райън Гравенберх, който се представя впечатляващо като „шестица“ в състава на мърсисайдци. Неговото представяне може да откаже Слот от идеята да привлича нов дефанзивен халф през зимния трансферен прозорец.

Така, дори да е вярно, че Субименди вече иска трансфер на „Анфийлд“, може да се окаже, че европейският шампион е пропуснал шанса си за голям трансфер.