Ливърпул е направил приоритет новия договор на Трент Александър-Арнолд, пише Football Insider. Настоящият контракт на десния бек изтича през следващото лято и е свързван с трансфер в Реал Мадрид.

Съобщава се, че „червените“ са започнали предварителни разговори с представителите на своя юноша, но все още няма пробив в преговорите. Все пак се смята, че първата опция пред Александър-Арнолд е да подпише нов договор и да удължи престоя си в клуба, като в момента топката в полето на Ливърпул. Английският национал иска клубът да отговари на личните му амбиции, както по отношение на спечелването на трофеи, така и на трансферния пазар.

Ако Александър-Арнолд реши да напусне клуба като свободен агент, тогава Жереми Фримпонг от Байер Леверкузен ще бъде човекът, който се очаква да го замести на „Анфийлд“. 23-годишният нидерландец е малко по-различен играч, тъй като е по-нападателен и работи като крило, а не като традиционен десен бек.

Въпреки това, Ливърпул ще се сблъска с конкуренция от страна на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, които също имат интерес към Фримпонг.

Александър-Арнолд записа шест мача за Ливърпул този сезон във всички турнири, като направи две асистенции. Откакто проби през 2017-а година в първия отбор английският национал има 316 мача, в които е отбелязал 19 гола и е направил 83 асистенции.