В първи двубой от 3-ия квалификационен кръг на Шампионска лига Цървена звезда и Копенхаген не излъчиха победител, завършвайки 1:1.

Още в 3-ата минута Марин беше близо до отбелязването на гол от пряк свободен удар, но вратарят отклони кълбото. Цървена звезда продължи да играе активно и в 17-ата минута Павков стреля опасно, но вратарят не позволи на топката да влезе в мрежата му.

В 26-ата минута Йованчич отправи опасен удар от дистанция, но не сполучи да се разпише. “

Домакините откриха резултата с отличен гол на Павков, който се разписа в 44-ата минута на двубоя. На почивката голмайсторът за "звездашите" беше заменен от Боакие.

През втората част двата отбора отново се вкопчиха в люта битка на футболното поле. Един от най-активните играчи в състава на гостите - Холсе на няколко пъти опита да затрудни Борян, но все нещо не му стигаше да реализира.

Цървена звезда пропусна да направи резултата 2:0 в 80-ата минута, но удар на Боакие не сполучи. Копенхаген беше близо до изравняването след удар на Ндойе, но той не намери целта.

Копенхаген стигна до целта си, а именно гол на чужд терен с попадение от дузпа в 84-ата минута, когато Йонас Винд се разписа и изравни резултата - 1:1.

В 86-ата минута на двубоя Боакие падна в наказателното поле на Копенхаген, търсейки дузпа, но такава съдията не отсъди.

Така всичко ще се решава на реванша в Дания.

В друг мач от този трети квалификационен кръг гръцкият ПАОК направи 2:2 у дома с Аякс и всичко ще се решава на реванша в Амстердам. Зийех откри резултата с попадение в 10-ата минута, но Чуба Акпом изравни с попадение в 32-ата минута. Лео Матос направи резултата 2:1 в 39-ата минута, но Клаас Ян Хунтелаар изравни в 57-ата минута и всичко ще се решава следващата седмица.

Динамо Загреб и Ференцварош не се победиха, завършвайки 1:1. Олмо откри за домакините в 7-ата минута, но Зигер изравни и остави развръзката за реванша в Унгария.

Брюж съумя да спечели с минималното 1:0 домакинството си на Динамо Киев с гол на Ванакен от дузпа в 37-ата минута на срещата. 

Резултати от 3-ия квалификационен кръг в Шампионска лига:

Апоел Никозия - Карабах 1:2
ПАОК - Аякс 2:2
Динамо Загреб - Ференцварош 1:1
Брюж - Динамо Киев 1:0
Цървена звезда - Копенхаген 1:1