Най-скъпият футболист в историята Неймар може да получи жесток удар от УЕФА и да отнесе солидно наказание за поведението си след мача на неговия Пари Сен Жермен с Манчестър Юнайтед в Шампионската лига миналата седмица. 

Тогава, след края на битката, бразилецът влезе в тунела на "Парк де Пренс" и се разкрещя на рефера и други официални лица. Причината е свързана с недоволството му от дузпата в продължението на мача, заради която парижани отпаднаха от надпреварата. 

Според редица европейски медии, южноамериканецът може да изгори за три мача, след като Дисциплинарната комисия на УЕФА започна разследване срещу него. Той ще трябва да отговаря и заради изригването си в социалните мрежи след мача, което дори може да утежни санкцията му. По-вероятно е обаче за второто провинение само да отнесе солена глоба. 

Хубавата новина за Неймар е, че евентуалната му санкция ще влезе в сила в следващото издание на Шампионската лига, а по принцип Пари Сен Жермен с лекота преодолява груповата фаза. Проблемът обаче идва в елиминациите...