„Хосеп Гуардиола е най-добрият мениджър в света, но ще се нуждае от повече време, за да направим Манчестър Сити велик отбор. Пеп ще се надява от голяма доза късмет, за да победи бившия си отбор Барселона“, сподели мнението си бившият футболист на каталунците Давид Вия.

„Гуардиола е най-добрият мениджър в света, но мисля, че е твърде рано да се сравнява неговия период в Барселона с това, което той прави в Манчестър Сити. Ние трябва да му дадем достатъчно време, защото аз съм сигурен, че той ще успее да направи от Манчестър Сити велик отбор“, добави испанският нападател.

„Шампионската лига не е лесна надпревара. Ти се изправяш да играеш срещу най-добрите отбори в света и е много трудно. Ключът към успеха в Шампионската лига е смесица между постоянство, да играеш по правилния начин, да имаш най-добрите футболисти, най-добрия треньор, най-добрата тактика и в същото време да имаш късмет. Много е трудно да триумфираш в турнира.“

„Пеп Гуардиола е много специален треньор. Можеш да научиш много от него и да подобриш значително играта си. Аз винаги съм казвал, че след престоя ми в Барселона станах по-добър футболист благодарение на всичко това, което той ми даде“, завърши Давид Вия.